25 Eylül 2008 Perşembe

ŞEKERPARE





250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 küçük çay bardağı irmik
2 adet yumurta+ 1 yumurta akı(sarısı yüzüne)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yumuşacık bir hamur olacak)


Şerbeti:

5,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon


*Oda sıcaklığındaki margarin, vanilya, pudra şekeri ve tuzu mixerle yaklaşık 4-5 dakika çırparak krema haline getirelim.
*Yumurtaları tek tek yedirerek karışıma ekliyoruz.(Her yumurta için bir dakika )
*Elenmiş un ve kabartma tozunu,irmiği birdenbire değil de azar azar,kıvamını kontrol ede ede ekliyoruz.
*Pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yuvarlayarak koyuyoruz ve üzerlerine birer fındık batırıyoruz çok bastırmadan..
*Dilerseniz benim gibi bir kısmını uzun şekillendirip,üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atabilirsiniz..
*180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz..
*Şerbet malzemelerini de 15-20 dakika kaynatıp limonunu sıkıp hazırlıyoruz.
*Fırından çıkan şekerparelere bir iki dakika bekledikten sonra şerbeti döküp üzerini diğer bir tepsiyle kapatıp en az altı saat sonra servis yapıyoruz...



Afiyet olsun:)))

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan bu mübarek gecede dualarınız kabul, ameliniz makbul, Allah'ın selameti üzerinize olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...