23 Eylül 2008 Salı

BÖREK (MANTI) ÇORBASI-KAYSERİ



Hamuru:
Un ,Su ,Tuz,
1 yumurta
İçi:
Kıyma,soğan,maydanoz,tuz, karabiber
Çorbası:
Nane,salça,yağ ve yeterince su ,tuz
*Oldukça sert bir hamur hazırlayalım
*İncecik doğranmış soğan,maydonoz ve kıyma ile iç harcını da hazırlayalım.
*Dinlenmiş hamurumuzu incecik açalım ve çok minicik mantılar oluşturacak şekilde keselim
*İç koyarak minik minik bohça şeklinde sıkalım.
*Bir tencerede yağ ,nane ve salçayı çok az kavurup üzerine kaynar suyu ekleyelim ve tuzunu atalım.
*Yeteri kadar mantıyı ekleyip üzerinin köpükleri bitip de beyazlaşana kadar pişirelim.
Afiyetle yiyelim:))
***
Kayınvalidemin iftar menüsünden ilk olarak çorbayla başladım..Umarım beğenirsiniz...
Ne kadar minik hazırlandığını anlatabilmek için bir yemek kaşığına ne kadar mantı sığdığını, bir çay tabağında nasıl göründüğünü resimlerini çekerek gösterdim...Pişince haliyle şişiyor biraz..
Yani anlayacağınız oldukça emekli ve sabır işi....



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...