18 Aralık 2008 Perşembe

FIRINDA GARNİTURLU TAVUK



Çoook lezzetli ve çooook pratik bir tarif daha...Hem misafir için, hem sizin ...Hem bekarlar, hem yemek yapmayı bilmeyenler, hem çalışanlar için..Yüzünüzü kara çıkarmaz:))
Hadi buyrun:)
Malzemeler:
1 bütün tavuk (ya da but ,kanat ne isterseniz)
1 kavanoz garnitür (ya da minik küp kesilip hafif haşlanmış patates,havuç, bezelye)
Sosu:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1-2 kaşık zeytinyağı
yapılışı:
*Tavuğumuzu yeterli tuz ve su koyduğumuz bir tencerede yumuşayana kadar haşlayalım
*Tepsimize tavuklarımızı dizelim..
*Üzerlerine karabiber serpelim azıcık..
*Aralarına garnitürleri paylaştıralım
*Üzerine çatalla iyice karıştırıp homojen hale getirdiğimiz sosumuzu sürelim.
*200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim..
*Yanında leziz bir pilav ve bol yeşil salata ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun..


3 yorum:

yesildomates dedi ki...

canım gerçekten çok pratik bir tarif olmuş..bu sıralar zeten tavuk yemeyi özledim...:))
ellerine sağlık..çok lezzetli görünüyo..
öpüyorum..
iyi hafta sonları diliyorum...

nilay dedi ki...

Tam benlik bir tarif. Süper pratik. Ellerine sağlık

deniscafe dedi ki...

Tarifte, resimde çok güzel..Kız kardeşimin favori yemeğidir.. Şimdi görse dayanamaz bu saatte hiç üşenmez kalkar yapar:) Ellerine sağlık.. harika görünüyor.. sevgi ile..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...