14 Aralık 2008 Pazar

FİRİNDA CUPRA VE ROKA TERE SALATASİ




FIRINDA ÇUPRA
malzemeler :

4 adet balık (çupra)
1 limon
4 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber

yapılışı:

*Balıkların üstünü verev şekilde bıçakla çizilelim.
*Yıkayıp iyice sularının süzülmesini bekleyelim
*Her tarafını tuz ve karabiberle ve zeytinyağı karışımı ile iyice ovalayalım
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
*İçlerine birer ikişer kabukları soyulup yuvarlak kesilmiş limon dilimi,defne yaprağı ve bir çay kaşığı kadar tereyağı koyalım.
*240 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika yakmadan hafif kızarana kadar pişirelim. *Sarmısaklı roka salatası ve daha önce yayınladığım FIRINDA KEKİKLİ PATATES ile servis yapalım...
ROKA -TERE SALATASI
malzemeler:
1/2 demet yıkanıp iri doğranmış roka
1/2 demet tere
1 adet turp rendesi
1 adet havuç rendesi
4-5 cherry domates
1-2 diş sarımsak rendesi
zeytinyağı,tuz,
1/2 limon
**Sadece karıştırıyoruz:))) Afiyetle yiyoruz...
*Severseniz sirke de tercih edilebilir...

2 yorum:

nilay dedi ki...

Aynen bizde böyle yapıyoruz. Çalışan kadın menüsü diyorum ben buna. :))

neslihan dedi ki...

nefis olmuş canım herşey,ellerine sağlık.sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...