20 Şubat 2008 Çarşamba

MERENGLİ PUDİNGLİ KABAK PASTASI


Tabanı:
1 kg kabak
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su ceviz
1 küçük paket pötibör bisküvi
Kreması:
6 su bardağı süt
2 paket vanilyalı puding
3 yumurta sarısı
(Çok kalabalık değilseniz bence biraz azaltın krema ölçüsünü)
Merengi:
Bir tutam tuz
2 kaşık pudra şekeri
3 yumurta akı

*Kabak ve şekeri pişirip ezelim ; dövülmüş cevizle bisküvi ve vanilyayı ekleyip ıslatılmış borcama yerleştirelim.
*Krema malzemelerini pişirelim ve kabağın üzerine serelim.
*Mereng malzemelerini iyice çırpıp kar haline getirelim ve fırına verelim.
*Kızarınca fırından alalım, soğutup servis yapalım

Afiyet olsun

4 yorum:

sofraozlemi dedi ki...

çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık..mereng dediğin beze tadında bir lezzet değilmi?eğer öleyse tadı kesin süperdir..
sevgiler..

Fulya dedi ki...

Kabak tatlısı sevmeyen biri olarak bunu denemeyi düşünüyorum.Eline sağlık.Görüntü muhteşem.

Fulya dedi ki...

Kabak tatlısı sevmeyen biri olarak bunu denemeyi düşünüyorum.Eline sağlık.Görüntü muhteşem.

Papatya Prenses dedi ki...

Üçü bir arada,hem mereng hem puding hem kabak:)
Kabak alır almaz denemek gerek:)
Ellerine sağlık canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...