1 Şubat 2008 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

1/2 kg. taze barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 büyük domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz Tuz

* Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzelim.
*Başka bir tencereye zeytinyağını koyalım, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavuralım.
*Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edelim.
*Barbunyaları da ekleyelim.
*Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
*Tencere soğuyana kadar kapağını açmalayalım..
*Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...