1 Şubat 2008 Cuma

HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su(tercihen et suyu)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tuz

*Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyerek yarım saat bekletelim.
*Süzgeçe döküp elimizle ovuşturarak-nişastası çıksın diye- iyice yıkayalım.
*Yağı ısıtıp havuç ve nohutları hafifçe kavuralım.
*Üzerine süzülmüş pirinçleri dökelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
*Tek seferde sıcak et suyunu dökelim ,tuzunu atıp hafifçe karıştırıp-fazla karıştırılmaz lapa olur-
altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
*Ara sıra kontrol edelim, üzerinde göz göz delikler açıldığında pilavımız pişmiş demektir.
*Altını kapatıp kapakla pilav arasına bir kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...