1 Şubat 2008 Cuma

TAVUKLU BAMYA

1/2 kg kuşbaşı tavuk
1/2 kg bamya
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1/2 adet limon suyu
Zeytinyağı ,tuz

*Öncelikle bamyalarımızı bol sirkeli suda yıkıyoruz ve süzdükten ve kuruduktan sonra tepelerini çok derin olmamak kaydıyla huni şeklinde kesiyoruz.
!!!!!***Bamyaları ayıklamadan yıkamak gerekir salyalanmaması için...:))
*Yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz ve tavukları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
*Salçayı ekleyip devam ediyoruz kavurmaya.
*Bamyaları ilave ediyoruz ama bu aşamadan sonra kesinlikle karıştırmıyoruz.
*Batası suyunu ve limonunu da ekleyip, tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
*Kısık ateşte pişen yemek lezzetli olur aklınızda olsun:)))
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...