1 Şubat 2008 Cuma

KISIR -2

1/2 kg ince bulgur
1 demet maydanoz
1 tutam taze nane(yoksa kuru nane)
4-5 tane taze soğan
Salatalık turşusu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz, isot biberi, tarçın
Yeteri kadar nar ekşisi
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan

*Bulguru emdiği kadar sıcak su ile ıslatalım ve ağzını kapatıp bir kenarda bekletelim.
*Soğanı zeytinyağında hafif soteleyelim.
*Sarmısak ve salçayı da ekleyelim ve biraz daha çevirelim.
*Yarım saat ıslanan ve şişen bulgurla karıştıralım.
*Diğer malzemeleri de ekleyelim.
*Yeşillikleri en son ve nazikçe karıştırarak ekleyelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...