27 Şubat 2008 Çarşamba

GLAZÜRLÜ PORTAKALLI KURABİYE

Tamamen doğaçlama bir kurabiye ...İnanın elime geçeni koydum...Ortaya şahane lezzetde bir kurabiye çıktı...Deneyin beğeneceğinize eminim...ağızda dağılıp gidiyor...



150 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet küçük portakal suyu
ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
Yeterince un

Glazür:
2-3 yemek kaşığı portakal suyu
1/2 su bardağı pudra şekeri
gıda boyası,



*Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve yarım saat buzdolabında bekeltelim.
*Merdaneyle açıp şekilli kalıplarla keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
*170 derecede ısıtılmış fırında çok kızarmadan pişirelim.
*Çıkınca ılımasını bekleyelim.
*glazürü hazırlamak için bir tabağa pudra şekerini koyup portakal suyunu ekleyelim ve koyu akıcı bir kıvam elde edelim..
*Bunu kurabiyelerimizin üzerine sürelim ...File bademle süsleyerek servis yapalım..



(Değişik renklerle yapabilirsiniz .. Ya da renklendirmek için vişne suyu, meyve suları, kakao vs. kullanabilirsiniz)



afiyet olsun

2 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

BAHARA DOĞRU ADIM ADIM YAKLAŞMAYA BAŞLADIĞIMIZ ŞU DÖNEMDE, BAHAR DALI GİBİ RENGARENK KURABİYELER YAPMIŞ BENİM MARİFETLİ ARKADAŞIM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

sofraozlemi dedi ki...

çok şık olmuş arkadaşım..
ellerine sağlık.doğaçlama yapılan herşeyin lezzeti bir farklı oluyor..:)
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...