21 Ocak 2008 Pazartesi

KADINBUDU KÖFTE


Sevgili Gamze Abla'nın bizim için yaptığı nefiss kadınbudu köfteleri:))) Ama tarif bana ait, kendi yaptığım şekliyle anlattım ,... Enfess tek kelimeyle...Etle pek barışık olmamama rağmen bu köfteleri çok severim..Kendisiyle ilk tanışmam fakültenin yemekhanesinde olmuştu,annem bilmezdi ve bizim evde yapılmazdı....
O günlerde dört gözle beklerdim kadınbudu köfte yapsalar da yesek diye...Yemekhane görevlisi tepsilerimize yemekleri koyarken ben kadınbudu köfte olduğunda başka bir şey almazdım...Dakikalarca tekrar sıra bekleyip yeniden aldığım da olmuştur...Açgözlü müymüşüm neymişim ?!! Yaş 19-20... Şimdi bol bol yapıp yeme imkanı var ama bu sefer de kızartma yapmama gayreti yüzünden yiyemiyoruz...Varsa fırın ya da ızgara versiyonunu bilen bana yazsın lütfeeeeen...:)))
Biliyorsunuz artan pilavları değerlendirme yöntemidir genellikle bu köfteler..Eğer sizin de artmış pilavınız varsa bu köfteleri yapabilirsiniz...Malzemeyi azaltmak da elinizde...Hadi kolay gelsin...

500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Bulamak için;
3 adet yumurta
1 su bardağı kadar un

Kızartmak için;
Sıvıyağ


*Kuru soğanı, ince rendeleyelim.
*Bir tavaya kıymamızın yarısını, rendelenmiş soğanı ve sıvı yağı koyup, kavuralım.
*Hemen yoğurma kabımıza alıp, sıcakken kıymanın kalanını ekleyelim, kaşıkla karıştıralım, ılınmasını bekleyelim.
*Ilınınca pirinç, yumurta, tuz ve karabiberi, ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip iyice yoğuralım birkaç saat buzdolabında bekletelim. (soğuk hamura daha kolay şekil verilebilir.)
*Yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp, oval şekil verelim. (Çok kalın olmasın içi pişmez.) Un serpilmiş tepsiye dizelim.
*Önce una, sonra yumurtaya bulayalım, kızgın bol yağda altın sarısı olana kadar , iki tarafını da kızartalım. (Normal rengini bekleyince alıyorlar. )
*Kızaran köftelerimizi kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürelim .
*Ilık servis edelim.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...