23 Ocak 2008 Çarşamba

BADEMLİ KURABİYE


BADEMLİ  KURABİYE



Malzemeler:


  • 7 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı kabuksuz badem
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri


Yapılışı:


  1. *Tereyağını küp keselim.
  2. *Un ile robotta ya da bıçakla karıştıralım.
  3. *Ezilmiş badem,toz şeker ve yumurta sarıları ile hamurumuzu yapalım.
  4. *Dolapta iki saat dinlendirelim.
  5. *Yarım santim kalınlığında merdane ile açıp ay şekli -veya benim gibi bükme şekil- verelim.
  6. *180 derecede beyaz pişirelim.
  7. *Fırından çıkınca vanilyalı pudra şekerine bulayalım.

Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...