1 Mart 2008 Cumartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

FIRINDA PAÇANGA
5 adet yufka
250 gr pastirma
150 gr kaşar peyniri
2 çay bardaği süt
1 çay bardaği siviyağ
1 kahve fincani su yumurta sarisi
galeta unu
toz kirmizibiber


*Yufkaları dörde bölelim ve ikişerli olarak ayıralım.
*Aralarına ve üstteki parçaya süt,sıvıyağ,su karışımından birer çorba kaşığı sürelim.
* İçine hafif sotelenmiş pastırmayı koyalım.
*Kalın bir dilim kaşar peynirini pastırmanın üzerine yerleştirelim.
*Kenarlarını içe doğru katlayıp,kalın sigara böreği şeklinde saralım.
*Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta tozu serpelim.
*Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun..



KIZARTMA PAÇANGA

Önce pastirmalari hafif soteleyelim.Kasari rendeleyelim.Yufkalari sigara boregi yapar gibi ucgen olarak keselim..Yufkalarin icine once kasari uzunlamasina yayalım..üzerine pastirma..Kalin olacak sekilde saralım yine.Yumurtaları cirpalım (beyazlari da birlikte)..Yufkalari önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım ve kizartalım



afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...