1 Mart 2008 Cumartesi

FIRINDA BROKOLİ-KARNABAHAR


Brokoli
Karnabahar
Havuç ve mısır(benim yoktu koyamadım)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt(koyu akıcı kıvam için artırıp azaltabilirsiniz)
tuz, kekik
1 çay bardağı kaşar rendesi
*Tuzlu suda haşladığımız brokoli, karnabahar ve havucu süzerek borcama alalım.
*Üzerine konserve mısır gezdirelim....
*Yağda unu kavuralım ve sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırarak kaynatalım.Koyu akıcı bir kıvam için süt gerekirse ilave edelim...Tuzunu ekleyelim..
*Sebzelerin üzerine beşamel sosu döküp,en son kekik ve kaşar rendesiyle fırınlayalım...200 derecede kızarana kadar pişirelim...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...