20 Şubat 2009 Cuma

TAHİN PEKMEZLİ KEK



Çok güzel, çok lezzetli, çok da besleyici bir kek.."Kan yapar" desem yalan olur mu acaba? HAni pekmez var ya içinde o açıdan yani.!! Bu güzel tarifi sevgili Nurcan da görüp (yenitadlar.blogcu.com) epey önce denemiştim...Sizlere de kesinlikle denemenizi öneririm..Ben bir iki değişiklik yapıp bizim damak tadımıza uyarladım ..Siz orjinal tarif ve diğer güzel tarifleri için de sevgili Nurcan a uğramanızı tavsiye ederim.Çok teşekkürler canım:))
malzemeler:
2 adet yumurta( oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pekmez(bir parmak eksik)
1 çay bardağı tahin
3 yemek kaşığı erimiş margarin (veya 1 çay bardağı sıvıyağ )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
una bulanmış bir avuç kuru üzüm
elenmis un(kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip eleyin)
Üzerine susam( veya tahin gezdirin)

yapılışı:
*Yumurtaları şekerle iyice çırpalım
*Tahin , pekmez ve yağı ekleyip söndürmeden kaşıkla hafifçe karıştıralım
*Unlu karışımı ve üzümleri de ekleyelim
*Yağlanmış kalıbımıza döküp üzerini susam ve cevizle süsleyelim(ya da tahin gezdirip kürdanla şekil verelim)
*175 derecede ısınmış fırında pişirelim
Afiyet olsun

5 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

merhabalar canım..hava buz gibi...bence bu kek te insana enerji verip ısıtacak türden.ellerine sağlık...

lemanice dedi ki...

oooooooooo çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

Lezzet Gemisi dedi ki...

BESLEYİCİLİĞİ YÜKSEK BİR KEK OLMUŞ. AYNI ZAMANDA ÇOK DA GÜZEL KABARMIŞ. NEFİS GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CNM. SEVGİLER...

nilay dedi ki...

Ben bir de bol susam koydum. Çok güzel oldu çok. Tam kış keki. Ellerine sağlık

mosquito dedi ki...

Tahin pekmezi bir arada çok severim.Bu kekte de lezzetli olacağına eminim.En kısa zamanda deneyeceğim..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...