6 Nisan 2008 Pazar

İNCİR PASTASI


9-10 tane incir (2 saat ılık suda bekletilmiş)
2 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu

Kreması:
1 lt süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
125 gr margarin
1 paket vanilya
ceviz


*yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım
*Un ve kabartma tozunu ilave edelim, kaşıkla güzelce karıştıralım.
*İncecik doğranmış incirleri, çekilmiş cevizleri ekleyelim,
*Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirip soğutalım.
*Krema için süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırarak pişirelim ve içine vanilya, margarin ekleyip mixerle çırpalım., iyice soğumasını sağlayalım.
*Kekimiz de iyice soğumuş olmalı...
*Üzerine kremayı serelim ve cevizle süsleyelim...

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...