7 Nisan 2008 Pazartesi

AÇMA- CEVİZLİ POĞAÇA


AÇMA- CEVİZLİ POĞAÇA

Ben sade açma yaptım dilerseniz içine herhangi bir malzeme de katabilirsiniz..
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
yarım paket margarin
1 küçük yaş maya(veya 1 paket kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
aldığı kadar un

Mayayı bir çay bardağı kadar ılık su ile eritip biraz kabarmasını bekleyelim.*Kabaran mayayı diğer malzemelerle karıştırıp yavaş yavaş un ilavesiyle oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım.
*Mayalanan hamurdan parçalar alıp üzerine yumuşamış margarin sürüp uzun rulo yapalım ve ikiye katlayalım.
*İki ucu ters tarafa doğru burup ortada birleştirelim..
*Tepsiye dizip yumurta sarısını sürelim ve tekrar mayalanmasını bekleyelim
*190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim....
********Aynı hamurdan parçalar alıp içine ceviz koyup(ya da patatesli iç hazırlayabilirsiniz) kapatıp yumurta sürüp poğaça da yapabilirsiniz benim gibi....Her şekilde nefiss oluyor...(Oktay usta tariflerindendir..)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...