17 Nisan 2009 Cuma

CEVİZLİ EKMEK-3




Bu tarifi sevgili Nükhet Abla'dan alıp sonra defalarca yaptım , doyamıyoruz tadına inanın.Ben fırında yapıyorum çok da pratik oluyor..

İşte bu da 3. ölçü arkadaşlar, inanın hepsi birbirinden güzel ve leziz oluyor..

CEVİZLİ EKMEK

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt(parmak dayansın)

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 paket (yuva) kuru maya(tek kullanımlık)

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un(eli bıraktığında yeter)

Ceviz kırığı

Yapılışı:

* Süt, şeker ve mayayı karıştırıp bir kenarda kabarmasını bekleyelim, on dakika kadar

*En son unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yumuşacık yoğuralım(Aman una dikkat!)

*Ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyelim

*Mayalanınca merdaneyle kalınca açalım ve üzerine dövülmüş cevizi yayalım

*Rulo yapalım ve tepsimizin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim ve üzerine bastıralım

*Tekrar tepsi mayası gelmesini bekleyelim

*Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam çörek otu vs. döküp 180 derece fırında pişirelim

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...