9 Ocak 2009 Cuma

ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE


ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE

malzemeler:

1 paket kültür mantarı
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
2-3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
yapılışı:
*İyice yıkadığımız ve hatta gerekirse elimizle soyduğumuz mantarları dörde bölelim (ağır çalışacaksanız limonlu suda bekletmek gerekir)
*Zeytinyağında mantarların suyunu çektirelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsaklarımızı ilave edelim onları da soteleyelim
*Doğradığımız biberleri ve havuçları da ekleyip biraz daha kavuralım, suyunu çeksin iyice
*Rendelenmiş domatesleri , tuzu ve şekerini de ekleyip , az sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirelim
*Ilık servis yapalım ...
Afiyet olsun

4 yorum:

benimyemeklerim-nilbutikpasta dedi ki...

hayırlı akşamlar ablacım en sevdiğim özellikle ramazanda serviste eksik etmediğim bir yemek.ellerine sağlık.nefis olmuş.güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimle

neşe dedi ki...

OFFFF MİS GİBİ MANTAR YAPMIŞSINI ELLERİNE SAĞLIK

neslihan dedi ki...

Ellerine sağlık canım.misler gibi olmuş.afiyet olsun.sevgilerimle...

derya dedi ki...

Canısım ellerine sağlık enfes görünüyor çokta severim yani öptüm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...