15 Aralık 2012 Cumartesi

MIHLAMA (KUYMAK)


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

MIHLAMA (KUYMAK)


Kahvaltıda bizimkilerin ennn bayıldığı yiyeceklerden biri mıhlama.. Trabzon ve civarında yaşayan blogcanlar ve seven okuyucular şu anda eminim yutkunuyorlardır. Bence de haklılar , çok nefis gerçekten:))  Hele de bölgeye has tereyağı ve peynirleri kullanılınca...
Benim ki İstanbul uyarlaması, elimden geldiğince .. Tarifi çok basit, eğer kalori boyutunu düşünmezseniz siz de uyarlayın, pişman olmazsınız ...
En kısa zamanda bu yemeğe özel bakır tava almak da notlarım arasında.:)

Sevgili komşum Nurten'in ve canım Eminem'in de kulaklarını çınlatayım bu vesileyle :) Nurten, oğluşumun hastalığı sırasında sevdiğini bilip koca bir tava dolusu sıcak sıcak yapıp getirmişti sağolsun, unutulur mu? :)

Hadi geçelim tarife:
                                     


Malzemeler:


  • - 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
  • (eğer kilo ve sağlık sorununuz yoksa ve de tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabiirsiniz daha lezzetli oluyor)
  • - 2 silme yemek kaşığı mısır unu
  • - 1 su bardağı su ve süt karışımı (ben bu kez sadece süt kullandım)
  • - 2 su bardağı kadar eriyen peynir (trabzon peyniri, çeçil peyniri ya da kaşar peyniri olabilir. ben bu kez  tel peyniri ve kaşarı birlikte kullandım )
  • - az tuz (peynirinizle kontrollü kullanın)


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

MIHLAMA (KUYMAK)

Yapılışı:

  1. Tavamızda tereyağını kızdırlaım, yanmasın ama fokurdasın
  2.  Mısır ununu ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım
  3. Ardından sütünü ekleyip karıştıralım ve kaynatalım
  4. Peynirleri ilave edelim ve altını iyice kısalım.
  5. Arada karıştırarak peynirin erimesini sağlayalım
  6. Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirelim.
  7. Çıktığında mıhlamamız hazır demektir.
  8. Ekmek bandırarak yeme zamanı...


Afiyet olsun





1 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Bir Karadeniz kızı olarak bayılırım olsada yesem ellerine sağlık canım sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...