8 Aralık 2012 Cumartesi

ETİMEKLİ PAZILI BÖREK


Masamdan ikinci tarif de bu hem kolay hem nefis, börek mi yemek mi adlandıramadığım lezzetti.  Son anda masaya
getirebildiğim için bütününün resmini çekmek nasip olmadı. Önümüzdeki günlerde tekrar yaptığımda
daha düzgün resimler eklemeyi düşünüyorum.Umuyorum yani:))

Gelelim tarifimize:

1 demet pazı
1 büyük kuru soğan
1 paket etimek
2 kaşık tereyağı(veya zeytinyağı)
1-1,5 su bardağı süt

beşamel sosu:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
süt(miktarını kendiniz ayarlayacaksınız
1 yumurta
tuz

üzerine:

kaşar rendesi



-Yemeklik doğradığımız soğanları tereyağinda hafif soteleyelim
- yıkanmış küçük doğranmış pazılarımızı üzerine ekleyip suyunu salıp çekene kadar, önce harlı ateşte
sonra kısık ateşte pişirelim, tuzunu karabiberini atıp altını kapatalım
- etimekleri fırın kabına dizip üzerine kaşıkla süt gezdirelim
- pişen pazılarımızı üzerine kaşıkla eşit miktarda dağıtalım
- öte yandan beşamel sos için  yağımızı küçük bir tencereye koyup eritelim ve unu ekleyelim
- hafif rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım
- soğuk sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve sürekli karıştıralım
- salep kıvamına gelene kadar süt eklemeye devam edin
- kaynadığında biraz koyulaşabilir ,  süt eklemekten korkmayın
- yumurtayı kırıp tuzunu ekleyelim  ve iyice karıştıralım
- pazının üzerine eşit olarak dökelim.
- en üste kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun








2 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canımmmmmmmmmm yorumunu görünce gözle
rime inanamadım:)))Hoşgeldinnnn şükür
kavuşturana öpüyorum...

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

sen yaparsın da güzel olmaz mı...ellerine sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...