Daha önce yayınladığım poğaçanın bir diğer versiyonunu denedim bugün ve sanırım bu daha çok hoşuma gitti... Pazar kahvaltımıza ucu ucuna yetişti ama değdi bence..:)
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler
- 1 paket margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 gr. kadar beyaz peynir (light peynir kullandım)
- 100 gr. kaşar peyniri
- bir demet dereotu(yıkayıp, kurulayıp, saplarını ayıklayıp, olduğu gibi buzluğa attığım, çıkarınca bardağın arkası ile bir iki ezdiğim dereotlarını böylelikle ince doğramaya gerek kalmıyor)
- yaklaşık 4, 4,5 su bardağı un (birden koymayın yavaş yavaş ilave edin)
DEREOTLU GEVREK POĞAÇA |
yapılışı:
- Oda ısısında yumuşamış margarini, yoğurdu, unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırıp yoğuralım.
- İnce kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, rendelenmiş taze kaşar peynirini de ayrı bir yerde karıştırıp üzerine ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Elimizle dilediğimiz gibi şekillendirelim
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpelim ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
2 yorum:
Canım günaydın şu an çay içiyorum ya
nında bu nefis poğaçalarda olsa süper olursdu:)))Ellerine sağlık sev
giler...
ohhh misss olsa da yesem :)))
ellerine sağlık
Yorum Gönder