25 Mayıs 2008 Pazar

PROFİTEROL



Hamuru:
1,5 su bardağı su
8 kaşık un
100 gr. margarin
1 çay kaşığı şeker
*Suyu kaynatıp margarini içine koyalım
*Eriyince 8 yemek kaşığı unu ekleyip pütürlüğü gidene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
*Soğumasını bekleyelim KESİNLİKLE.
*Soğuduktan sonra 4 yumurtayı teker teker yedire yedire ekleyelim,yoğuralım..
*Elimizi hafifçe yağlayıp , ceviz kadar toplar yapalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
*200 derecede önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana ve kabarana kadar pişirelim.
*Soğuyunca içine enjektörle krema dolduralım.
*Üzerine çikolata sos hazırlayıp dökelim
*Fıstıkla süsleyip servis yapalım..
Kreması:
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1/2 lt süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
Vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi

**Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirelim
*Kaynayınca altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip mixerle kısa bir süre karıştıralım..
Afiyet olsun..

4 yorum:

antepası dedi ki...

Canım kaç dakika baktım bu resme bilmiyorum.Ama baka kaldım.Enfes.Şu tabağı alsam:)))

Papatya Prenses dedi ki...

En sevdiğim tatlılardandır profiterol,bıkmadan yiyebilirim.
Ellerine sağlık..

sofraozlemi dedi ki...

kim sevmezki bu lezzeti.ben bayılırım.ellerine sağlık cnm nefis görünüyor..çikolatasına bi parmak atsamda kaçsam o bile yeter:)

sevgilerimle

Lezzet Gemisi dedi ki...

YAPMASI BİRAZ ZAMAN ALICI VE ZAHMETLİ.... AMA MUHTEŞEM TADI İÇİN BUNA KAT KAT DEĞER.... ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ENFES GÖRÜNÜYOR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...