27 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞERBETLİ KURABİYE(ISLAK)


1 yumurta
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Şurubu:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su

*Öncelikle şurubumuzu pişirip soğutalım ;soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletelim.(2 şer çay bardağı da sanırım yeterli olur)
*Hamur malzemelerini karistiralım ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım.
*Ceviz kadar toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmis firin tepsisine dizelim ,170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirelim.
*Sıcak kurabiyeleri soğuttuğumuz şurubun içine hızlıca batırıp çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslediğimiz kurabiyeleri mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

2 yorum:

nilay dedi ki...

Benim de bayıla bayıla yaptığım ve bayıla bayıla yediğim bir kurabiyedir. Ellerine sağlık

sofraozlemi dedi ki...

aaa pişti olmuşuz aynı tarif var ikimizdede:)eheh

ama senin tarif biraz değişik fakat çatladığına göre fotoğrafta nefis ötesi duruyorlar..çok sevdim ben bu kurbişleri ellerine sağlık cnm.
sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...