7 Temmuz 2008 Pazartesi

PATLICANLI GÜL BÖREK

4 adet yufka
2 yumurta
1 su bardaği süt
1 çay bardaği siviyağ
1 kahve fincani su



İçi:
3 adet soğan
1/2 kg patlıcan
1-2 domates
Maydanoz
tuz, karabiber

üzerine:
1 yumurta sarisi
çörek otu

*Önce içimizi hazırlayalım.Alacalı soyulup tuzlu suda yarım saat bekletip acısını aldığımız patlıcanları küp küp doğrayalım..
*3 adet soğanı da küp doğrayalım ve sıvıyağda birlikte kavuralım..
*İçine doğranmış domateslerimizi ilave edip maydanoz, tuz karabiberle biraz daha pişirelim ve soğumaya bırakalım.
*Yufkalarımızı üst üste koyalım ve dörde bölelim.(iki bir tarafta , iki diğer tarafta kalsın)
*Süt ,yumurta, yağ ve suyu karıştırarak hazırladığımız harçtan üzerlerine sürelim
*Uzun kenara harcımızdan ince uzun şerit halinde koyup rulo yapalım ve yuvarlayarak gül şekli verelim.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun..

4 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

İÇİNDE PATLICAN OLAN HERŞEYE BAYILIRIM. HELE DE BÖYLE ÇITIR ÇITIR BİR BÖREKSE, HİÇ DAYANAMAM. ELERİNE SAĞLIK CANIM. NEFİS GÖRÜNÜYOR. SEVGİLER...

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABA CANIM. NASILSIN... İYİ HAFTALAR DİLİYORUM. SEVGİ VE SAĞLICAKLA KAL....

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABA CANIM... NERELERDESİN. ÖZLETTİN KENDİNİ.. ;) HUZURLU VE KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM. SEVGİLER....

ALi dedi ki...

Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...