Ölçüler genelde benzer bilirsiniz..Ama o yarım saat kavurması yok mu bu kadar lezzetli bir tatlıyı bizden uzak tutar genellikle.....Ben de teyzemden bu usulü öğrenene kadar pek pek ender yapmayı tercih ediyordum bu yüzden...Ama bu kolay..Pişmesi dahil on -oniki dakika filan sürüyor çünkü...Geçiyorum tarife...
1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz kırığı
100 gr margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
(ceviz istemezseniz çam fıstığı kullanabilirsiniz)
*Süt ve şekeri kaynatıp hazır bekletelim.
*Tenceremize irmik ve cevizi koyup ocağın altını açalım ve yaklaşık beş dakika hiç bırakmadan karıştırarak kavuralım..(Burası önemli) Bırakırsanız aynı oranda kavrulmaz irmikler..
*Renk değişip de mis gibi koktuğunda yağımızı ekleyelim ve birazcık daha kavuralım
*Kaynar haldeki şekerli sütümüzü ilave edip hızlıca karıştıralım ve çok kısık ateşte biraz pişirelim.İnerken vanilya ekleyip karıştıralım.
*Piştikten sonra demlendirelim.Tarçın ve cevizle servis yapalım...
Afiyet olsun
8 yorum:
Ellerine sağlık canım böyle pratik yolunu gösterdiğin içinde çok teşekkürler
kollarıma güvenmediğim için pek yapmazdım bu helvadan
artık yapabilirim:)
mutlu haftasonları
canım blogcudan sitene giremedim.yorum tazamadım.ben yorumlarımı arada buraya yazsam olur mu??burada daha kolay.
helvana bayıldım.eline sağlık.keşke olsada yesem şimdi.misler gibi..
Harika görünüyor canim,ellerine saglik.Sevgilerimi yolluyorum.
Canım eline sağlık.Ama anlamadığım bir şey var.İrmik ve cevizi ilk önce yağsız mı kavuruyoruz?
SIK SIK YAPTIĞIMIZ BİR TARİF. AMA BÖYLE BİR SUNUM AKLIMIN UCUNA GELMEDİ HİÇÇ. SÜPERR... ELLERİNE SAĞLIK ŞEKERİM. İYİ PAZARLAR...
Ne güzel olmus harika,sunumunda cok hos,ellerine saglik.
Canım ellerine sağlık,sunum çok hış olmuş:)
Etkinliğin aklımda inşallah katılcam.
Sevgilerrr
ayyyyyy süper bi görüntü ellerine sağlık
Yorum Gönder