Bu tarifi sevgili sevinc(sevincceden.blogcu.com) arkadaşım etkinlik için hazırlamış ve göndermiş; iyi ki de böyle yapmış...Benim çok sevdiğim; "Kadıköy e gittiğimde çoğunlukla alıp yediğim lezzetteki" çatal çörekleri bulmuş oldum..Sağolasın arkadaşım bizimle paylaştığın için...Orijinal haliyle hiç değişmeden buyurun çatalımıza...
3,5 yemek kaşığı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Üzerine:
Çörek otu
yumurta sarısı
*Tüm malzemeyi karıştıralım ve hamurumuzu hazırlayalım
*uzun çubuklar hazırlayıp çatal şekli verelim .
*üzerine hafif sulandırılmış yumurta sarımızı sürelim, çatalla üzerini çizelim ve çörek otu serpiştirelim.
*180 derece ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
6 yorum:
ÇAYLARI KAPIP, ÇATAL ÇÖREK YEMEYE GELDİM. :)) NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK. HAYIRLI CUMALAR...
Ben demin gördüm çatal yapmışsın.Çatal yemeğe geldim
Canim benim sahane olmuslar,ellerine saglik
Canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor çatalların
yiyenlerede afiyet olsun
mutlu haftasonları
uyyyy:)) belgincim ne mamalar var burda..uzun muzun isim arama uydur gitsin..ama çatallar toyga çorbası merengli kabak tatlısı uyyyy eline sağlık bunlar orjinalmi oluyo..
valla şu yemek blogu olanlara bakıp bakıp bişeyler eklemeye başladım bende..yoksa öööle pek mutfak becerim yok:))sizin gibi yani:)
neyse canım geç oldu misafirim vardı az evvel gittiler bende bakınmaya geldim iyi geceler canım.
canısı ne güzel şımartıyosun beni yaaa.vallahi böyle giderse şımaracağım bak.gelmişken şu lezzetli mamalarından alayım..mmm mis mis..
Yorum Gönder