3 adet bostan patlıcanı
1/2 kg kuşbaşı dana eti
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz, biber
Dil peyniri
Beşamel sos:
1 kaşık un
1 kaşık yağ
1 bardak süt
tuz
Patlıcanları birer parmak kalınlığında doğrayıp hafifçe kızartalım.Borcama dizelim.Doğranmış soğanları sıvıyağda sarartıp, etleri ilave edip suyunu salana kadar çevirelim. Domates ve biberlerimizi ekleyip düdüklüde yarım saat pişirelim.Tuzunu, biberini ilave edelim.Patlıcanların üzerine birer kaşık koyalım.
Yağda unu sarartıp sütünü ekleyip, koyuca bir beşamel sos hazırlayalım.Birer kaşık da sosdan patlıcanlara ilave edip,üzerine birer dilim dil peyniri koyarak fırında 230 ' de kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder