Kesin ölçü veremeyeceğim sizlere zaten yaklaşık olarak göz kararı yapıyoruz herşeyi.
1 kg kırmızı olgun biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
*Biberin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayıp, irice doğrayıp ocağa koyuyoruz.
*1/2 çay bardağı su ilave edip kaynatıyoruz ve altını kısığa alıp, arasıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
*Kapatıyoruz ve on dakika bekletiyoruz.
*El blenderi ile macun gibi olana kadar karıştırıyoruz.(Ya da süzgeçten geçiriyoruz)
*1 kaşık yağı ekliyoruz.1 çay kaşığı tuz atıp suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
*1 kg için 2 aspirin atıyoruz.
*Sıcakken kavanoza koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
*Bu ölçüyle yaklaşık 400 gr civarında salça elde ediyoruz.Dilediğimiz zaman kullanıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder