1 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
3-4 adet taze soğan
2 adet yeşilbiber
8-10 dal maydonoz
2 adet domates ve 1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 kaşık nar ekşisi
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile 1/2 saat ısıtıyoruz.Her malzemeyi eklediğimizde bir kaç dakika karıştırıyoruz. Yağ, rende soğan, kimyon,tuz, karabiber, ekliyoruz.Doğranmış taze soğanı biberi, maydonozu, limonu ,nar ekşisini ve en son olarak da domatesleri ilave ediyoruz.
Marul yaprakları ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder