1 paket etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
muhallebisi:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
1 kg süt(1/4'ü krem şanti için; 3/4'ü muhallebi için)
Etimekleri borcama dizdikten sonra şekeri kuru olarak tencerede karıştırarak eritiyoruz.2 bardak su ile şerbet yapıyoruz.Bu şerbeti etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.
Muhallebi malzemesini kaynatarak hazırlayıp onu da tümüyle yayıyoruz.
Arzuya göre 1-2 poşet krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp, her iki malzeme soğukken serip fıstık ya da hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Ben şantisiz yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder