250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
doğranmış maydanoz
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg dolmalık kabak
üzerine: sarımsaklı yoğurt /dereotu
Kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyalım.Harç malzemelerini karıştırarak dolmalık içi hazırlayalım. Oyduğumuz kabaklara hazırladığıımız içi doldurup tencereye dizelim. Üzerlerine domates kapatalım. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim. Kabaklar yumuşayana kadar,kısık ateşte pişirelim. sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder