250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 küçük çay bardağı irmik
2 adet yumurta+ 1 yumurta akı(sarısı yüzüne)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yumuşacık bir hamur olacak)
Şerbeti:
5,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon
*Oda sıcaklığındaki margarin, vanilya, pudra şekeri ve tuzu mixerle yaklaşık 4-5 dakika çırparak krema haline getirelim.
*Yumurtaları tek tek yedirerek karışıma ekliyoruz.(Her yumurta için bir dakika )
*Elenmiş un ve kabartma tozunu,irmiği birdenbire değil de azar azar,kıvamını kontrol ede ede ekliyoruz.
*Pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yuvarlayarak koyuyoruz ve üzerlerine birer fındık batırıyoruz çok bastırmadan..
*Dilerseniz benim gibi bir kısmını uzun şekillendirip,üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atabilirsiniz..
*180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz..
*Şerbet malzemelerini de 15-20 dakika kaynatıp limonunu sıkıp hazırlıyoruz.
*Fırından çıkan şekerparelere bir iki dakika bekledikten sonra şerbeti döküp üzerini diğer bir tepsiyle kapatıp en az altı saat sonra servis yapıyoruz...
Afiyet olsun:)))
1 yorum:
Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan bu mübarek gecede dualarınız kabul, ameliniz makbul, Allah'ın selameti üzerinize olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.
Yorum Gönder