1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Şeftali Sosu:
4 adet şeftali
5 kaşık şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Fındık veya ceviz veya yeşil fıstık
*Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve inerken vanilya karıştıralım.
*Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
*Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
*Sos malzemelerini 5-6 dakika pişirelim, karıştırarak ılıtıp irmiğin üzerine yayalım.
*Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
*Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim
Afiyet olsun.
*Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
*Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim
Afiyet olsun.
1 yorum:
SELAM CANIM. BEN GELDİİİMM... TATİL BİTTİ MAALESEF. :( SENEYE ALLAH KERİM ARTIK. TATLI NEFİSSS. TAM DA İFTARLIK. ELLERİNE SAĞLIK. HAYIRLI RAMAZANLAR, BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM. SEVGİLER CANIM...
Yorum Gönder