
1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için:
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ ısıtılacak
Ilık suda maya eritilecek, diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulup on dakika bekletilecek.3'e bölünecek ; her biri oklavayla mümkün olan en ince şekilde açılacak.Üzerine erimiş tahinli yağ karışımı sürülecek ve bir avuç şeker serpilecek.Hamurun ortası delinip içten dışa doğru rulo sarılarak uzun bir ip gibi yapılacak.Kendi etrafında merkezden dışa sarmal yapılarak bitirilecek.Diğer hamurlar da aynı şekilde ip yapılıp, ilk hamurun kaldığı yerden devam ettirilecek.Bitince üzerine bastırılarak düzlenecek; kalan yağlı tahin sürülüp yine bir avuç şeker serpilerek ılık fırın içinde mayalanmaya bırakılacak.
170 derecede kızarana kadar pişirilecek
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder