1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
800 gr un
Parmak dayanacak sıcaklıktaki suya şekerimizi koyuyoruz.Mayamızı eritip,sıvıyağ ekliyoruz.Yavaş yavaş un-tuz ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp 3-4 saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası geldikten sonra avuç içinde açıp arzu ettiğimiz içi (peynirli/patatesli/zeytin ezmeli vs) koyarak ağzını büzerek kapatıp,ters çeviriyoruz...Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 ' de pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
1.püf noktası: Peynirli yaparsanız yumurta akını peynirle karıştırın ki tepsinize akmasın.
2. " " : Yumurtanın sarısına çok az zeytinyağı eklerseniz nar gibi kızarır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder