250 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Batırmak için bir miktar galeta unu
İçi:
Bol kaşarlı haşlanmış patates,tuz
(İsteğe bağlı olarak kavrulmuş kıyma)
*Hamur malzemelerimizi kulak memesi(bu kıvamla da hep dalga geçilir ama başka da bir anlatım yolu bilmiyorum:)))!!!) kıvamında iyice özleşene kadar yoğuralım..
*Hamur dinlenirken kenarda içimizi hazırlayalım.İçi için miktar vermiyorum, keyfekeder...
*Haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim ve yine rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştıralım.tuz ve karabiber serpip iyice harmanlayalım(dilerseniz bu aşamada kavrulmuş bir mikta kıyma da kullanabilirsiniz, ya da sevdiğiniz herhangi başka bir iç malzeme)
*Hamurumuzda küçük parçalar alıp içine dolduralım ve kapatıp, kapattığımız yeri alta gelecek şekilde galeta ununa batırıp 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirelim....
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder