2 portakalın suyu
1 tane kesme şeker
10-15 adet arpacık soğan
1 tane kesme şeker
10-15 adet arpacık soğan
1 adet patates
1 havuç
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 bardak bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Yapılışı
*Kerevizleri soyalım, yıkayıp, ikiye bölelim ve ortalarını hafifçe oyup kararmaması için limonlu suya atalım...
*Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım
*Havuçları ve patatesleri de küp küp doğrayalım.
*Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim.
*Ortalarına havuçları, patatesleri , sarımsak ve haşlanmış bezelyelerimizi, kenarlarına da soğanları yerleştirelim.
*Üstüne zeytinyağı gezdirelim.
*Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. *Soğuduktan sonra kapağını açmak kaydıyla, servis tabağına alarak üstüne kıyılmış dereotu serpelim ve soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun
4 yorum:
Canımmm harika portakallı eminim muhteşemdir ellerine sağlık.Kocaman
sevgiler...
ablacım ellerine emeğine sağlık nefis ve lezzetli görünüyor
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
bu tarifi denemiştim daha önce mükemmel oldu.eminim seninkinin tadıda öyledir
ellerine saglık canım..
sevgiler
sevil
bende çok sverim belginciğim Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor..
Yorum Gönder