Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız..Hele de mantar seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim..Gelelim malzeme ve yapılışına..
Malzemeler:
2 paket mantar(ben büyük kavanoz konserve kullandım)
3-4 kaşık sıvıyağ
1 adet büyük soğan
1 kg ıspanak
Barilla lazanya
Kaşar rendesi
Beşamel Sos için:
Süt, un, tereyağı, sıvıyağ,tuz (normalden daha akıcı kıvam ayarlayın)
Buraya tıklayıp yapımına ulaşabilirsiniz, ancak daha fazla yapmanızı tavsiye ederim
Yapılışı:
*İyice yıkayıp- gerekirse soyduğumuz- mantarları doğrayıp limonlu suda hazır olana kadar tutalım
*Sıvıyağda soğanla birlikte harlı ateşte iyice suyunu çektirelim
*Yıkanıp doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve onun da suyu çekene kadar karştırarak pişirelim, tuzunu eklemeyi unutmayın
*Servis kabımızın altına hazırladığımız beşamel sosu bir kat sürelim
*Lazanya dizelim ve üzerine ıspanaklı malzemenin üçte birini yayalım
*Beşamel sos sürelim ve kaşar rendesi serpelim
*Bu işlemi 4 kat lazanya, 3 kat ıspanaklı mantarlı malzeme olana kadar devam ettirelim
*En üste beşamel sos ve kaşar rendesi ile işlemi bitirelim
*180 derecede ısınmış fırında yüzü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
7 yorum:
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş hem sebzeli daha faydalı öptüm...
nefis olduğuna eminim belginim ellerine sağlık.hayırlı cumalar dilerim...
Gerçekten nefis gözüküyor ellerinesağlık....
Fazilet hanım çok becerikli maşallah nefis olmuş lazanyası ellerine sağlık...
Sevgiler...
cnmm ellerine sağlık harika görünüyor afiyetler olsun sevgiler
tesadüfe bak bende bu hafta yaptım kıymalı iç hazırlamıştım su böregi gibi oldu çok büyük kolaylık ve mukemmel lezzetlı oluyor herkese tavsıye ederım sanada afiyet olsun canım
mmmm şahane görünüyor canımcım seninde Fazilet hanımında ellerine sağlık..çok öpüyorum
Yorum Gönder