Bu da sevgili Emine'ciğimin annesinden, "PALUZE"Ben Karadeniz yöresine ait bu tatlıyı ilk kez tatdım..Damak tadıma biraz değişik geldi doğrusu çünkü tereyağını her şeyde yiyemem ben..Ama görüntü çok hoştu, ben de sizlere aktarmak için fotoğrafladım ve tarifini aldım
Malzemeler:
5 su bardağı su
5 yemek kaşığı un(ya da nişasta)
1,5 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
Yapılışı:
*Hepsi iyice birbirine özleştirilip karıştıra karıştıra üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
*Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
********Okuduğum bir kaynakta bu tatlının kökünün Osmanlı mutfağına dayandığı ve içine ayrıca haşlanmış ,
---4-5 adet incir
---4-5 adet kayısı
---3 yemek kaşığı sultani üzüm
---5-6 hurma
---1 yemek kaşığı file badem
eklenerek pişirildiği yazıyordu... Önermesi benden , denemesi sizden..
Hadi buyrun, afiyet olsun:))
6 yorum:
Woowww!! Delicious and beautiful!!!
Kisses Canim
öz be öz karadenizli biri olarak paluze başlığını görünce şaşırdım. Acaba bu paluze bizim paluzemiş diye... ama gördüm ki bizim paluze... :))
değişik bir lezzettir. Muhallebinin üzerine gezdirilmiş tereyağı aslında kulağa hoş gelmiyor olabilir ama tadı gzüeldir. Ne uzun zaman oldu yemeyeli.. Aklıma getirdin bak şimdi... Yapanların ellerine sağlık.. Kurabiyelerde çok şeker tam bir lokmalık ellerine sağlık canım sevgiler
Hamarat arkadaşım ellerine sağlık kurabiyeler gerçekten çerez gibi,paluze'de öyle mutlu haftalar dilerim öptüm...
Kurabiyeler pek şirin bir lokmalık harika ,paluze'de güzel gözüküyor hiç yemedim...
ellerinize sağlık...
Emine hanımın ve annesinin ellerine sağlık.ben karadenizli olmama rağmen hiç bilmiyorum bu tatlıyı:-)afiyetler olsun.sevgilerimle...
BAK BEN BU KURABİYELERE BAYILDIM.BİR YEMEYE BAŞLASAM HPİCİĞİ BİTER.MMMM SÜPERLER.ELLERİNE SAĞLIK..
Yorum Gönder