Pandispanya:
4 yumurta(oda sıcaklığında)
4 kaşık şeker
4 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Vişne Peltesi:
1 su bardağı vişne suyu
1 bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne
1/2 çay bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Üst:
1 tek paket krem şanti
1 paket meyveli sos(Dr.Qetker)
1 su bardağı soğuk süt
Damla çikolata ve süsleme boncukları
*Oda sıcaklığına getirilmiş yumurtaları savura savura şekerle çırpalım(mixerle)İyice koyulaşıp köpürecek hacminin iki katı olacak
*Unu,kabartma tozu ve vanilyayı koyup söndürmeden tel çırpıcı ile şöyle bir karıştıralım...
*Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve 170 derecede ısınmış fırınımızda yaklaşık 20 25 dakika(kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim..İyice soğuyana kadar bekletelim.
*Pelte malzemelerini ocakta bir kaynatıp soğutalım
*Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mixerleyelim ve meyveli sosu ilave edelim buzdolabına koyup bekletelim.
*Soğumuş olan pandispanyamızı ortadan ikiye keskin bir bıçak veya misina yardımıyla bölelim
*Alt katı bir kaç kaşık sütle ıslatalım ve pelteyi yerleştirelim; damla çikolataları serpiştirelim
*Üst katı da koyup onu da sütle ıslatalım ve krem şantiyle kaplayalım
*Süslemesini boncuklarla dilediğimiz gibi yapıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim..
Afiyet olsun
Püf Noktaları:
-İlkemiz her zaman, her yumurta için bir kaşık un, bir kaşık şeker hesabıdır
-Yumurta ve şeker çırpılırken içine hava alır ve bu hava yumurta proteinlerine tutunarak kabarmayı sağlar.O yüzden çırpma işlemini iyi yapmak ve sonrasında söndürmemek, ısınmış fırın kullanmak,pişmeden kapağını sık açmamak çok önemlidir..
3 yorum:
Eline sağlık.Pasta nefis görünüyor.Yıldönününde kutlu olsun.
BELGİNCİM PASTA SÜPPERRRR OLMUŞ. UMARIM ÇAY HALÂ SICAKTIR. BEN DE KURU PASTA GETİRDİM. ŞÖYLE KARŞILIKLI YİYELİM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. YILDÖNÜMÜ DE KUTLU OLSUN. NİCE YILLARA.. SEVGİLER..
çok güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık
Yorum Gönder