11 Ekim 2008 Cumartesi
KREPTE MANTARLI ET SOTE
İşte geldi tariflerimizin ilki...Nefisti tek kelimeyle, hem göze hem mideye diye ben buna derim..Denemenizi de kesinlikle tavsiye ederim...Yapımı da oldukça kolay. Misafirleriniz için bir gün evvelden hazırlayıp ertesi gün fırınlayabilirsiniz..Size hem zaman hem de oldukça pratiklik sağlayacaktır..:)) Dilerseniz et yerine tavukla da yapabilirsiniz..Sevgili yengem Fatma nın tekrar ellerine sağlık...
Hadi artık tarife geçelim:
Krep:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un(1 parmak eksik)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Sote:
750 gr kuşbaşı et(minik doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 kaşık yağ(tercih sizin)
5 adet sivri biber
1 adet domates
10-15 adet mantar
1 tatlı kaşığı salça
kekik,pul biber,karabiber,tuz
1 su bardağı sıcak su
Üzerine:
Krep sayısı kadar dilim kaşar
Dilim domates
*Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayalım..
*Birer kepçe hafif yağlanmış tavaya dökerek(veya yağsız tavada) önlü arkalı pişirelim..
*Krepler hazır olunca çok minik doğranmış etleri , yemeklik doğranmış soğanla yağda kavuralım
(burada önemli olan önce kendi suyunu bıraktırıp sonra da kısık ateşte o suyu çekene kadar kendi yağında cızırdayana kadar pişirmek)
*Ardından sırasıyla 2-3 dakika arayla minik doğranmış biberleri,mantarları, domatesleri,salçayı ve bir bardak sıcak suyu koyup et pişene kadar iyice pişirelim.
*İnerken kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyelim
*Kreplerin içine bir-iki kaşık koyup bohça şeklinde kapatalım
*Üzerine kaşar dilimi ve domates koyup fırında hafif eriyene kadar tutalım..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Belgin'cim canım enfes demek bu lezzete haksızlık our tek kelimeyle MUHTEŞEM....
Ellerine ve emeğine sağık ben tepsiyi alıyorum arama oldumu,öptüm aım mutlu ve huzurlu bir pazar günü dilerim...
Belginim hakkaten hem göze hem mideye bir yemek buu, tam ziyafet sofralık..Yengeciğinin ellerine sağlık,
Öpüyorum seni..
mmmmmmmmm.... hakikaten muhteşem görünüyor. iftar sofrasında da bir kuş sütü eksik. maşallah. fatma hanımın ellerine emeklerine sağlık. şimdiden güzel bir hafta diliyorum canım. sevgiler...
İşte benim beklediğim tarif.Hemen yapacağım.
Oy oy bakmaya doyamadım:-)))tarif için çok teşekkürler canım.mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık.sevgilerimle...
belgin'cigim muhtesem olmus canim hem goze hem mideye hitap ediyor
ellerine saglik mutlaka deneyecegim.
selam ve sevgiler.
nefis bir görüntü ellerine sağlık canım
Wooooooooow, delicious!
Kiss
Ana Kaddja - from Brazil
Of nefis görünüyor. Mantar olacak , kaşar olacak et olacak. Daha ne olacak. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder