300-400 gr civarı kıyma
1.5 Su bardagi pirinç
1.5 Su bardagi pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1/2 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı salça
pul biber
*Soğanları doğrayalım, pirinçleri yıkayalım , maydonozları yıkayp doğrayalım.
*Tüm iç malzemesini karıştırıp hazırlayalım.
*Lahanaların damarlarını temizledikten ve yıkadıktan sonra (iç kısmı ben genellikle kapuskalık veya salatalık ayırırım)tuzlu suda haşlayalım üç dört dakika...Aman dikkat fazla haşlarsanız dağılır ve saramazsınız..!
*Haşladığımız lahanaları süzelim ve soğuk sudan geçirelim erimesin diye ve içi koyarak bitene kadar saralım.Tenceremize dizelim.
*Diğer tarafta sosumuzu tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayalım..
*Tenceremize dizdiğimiz lahanaların üzerine dökelim .
*Yeterince su ve tuz ilavesiyle iyice yumuşayana kadar pişirelim.Ben düdüklü kullandığım için hemen hemen yirmi- yirmibeş dakika kadar tuttum...
afiyet olsun
5 yorum:
BELGİN ABLA..SENSİN DİMİ...
Canım arkadaşım dün öğleden beri Gülden'imden haber almaya uğraşıyorum.Ama hiç kimse bilmiyor.Ne yapacağımı,ne edeceğimide bilmiyorum.Msn'ine mesaj bıraktım onada cevap yok.Araştırmaya devam:(((
OFF YAAA. SABAH SABAH BU BANA YAPILIR MI... LAHANA SARMASI İÇİN FİZANA YAYAN GİDERİM. :))) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ENFESSS. HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM, SEVGİLER....
Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana, hoscakal.
BAYILIRIM LAHANA DOLMASINA . . CANIM ÇEKTİ VALLA.
Yorum Gönder