2 kg. hamsi
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 orta boy soğan
1 paket margarin
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı fıstık
1 çay bardağı üzüm
1 demet dereotu
1 paket dolma baharı
Arzuya göre karabiber
*Hamsiler ayıklanıp temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve tuzlanır.
*Bir tencereye soğan doğranıp ½ paket margarin ile kavrulur, fıstık, üzüm ilave edilir.
*Tuzlu suda haşlanıp süzülen pirinç ilave edilir ve hafif kavrulur, su ilavesi ile pişirilir.
*Suyu çekince 15-20 dakika demlendirilir.
*Artan margarin ikiye ayrılıp tere yağla eritilip demlenen pilavın üzerine dökülür.
*Dolma baharı, karabiber ve dereotu ilave edilip karıştırılır.
*Hamsiler orta büyüklükte yağlanmış bir tepsiye sırtları tepsiye gelmek üzere hiç aralıksız sıralanır.
*Tabii tepsinin kenarlarına da ...hazırlanan iç pilav yayılır.
*Üzeri hamsiyle tamamen kapatılır, artan yağ üzerine dilimler halinde bırakılır, kızgın fırında kızartılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
afiyet olsun...
3 yorum:
Mutlaka denemek istediğimi bir lezzet. tarifini bulduğım da iyi oldu.
Acayip maharetlisiniz ya:))))
Ağzım açık gezdim tüm sitenizi. Kayserilisiniz sanırım. Kayseri mutfağını merak ettim vallahi.
Herşey harika. Ayy öv öv bitmez gerçekten:)
Elinize sağlık. Allah'a emanet olun.
Tekrar merhaba! :)
Gülmenize sevindim. Niye öyle dediniz. İnş. ters giden birşeyler yoktur. Allah yardımcınız olsun.
Evet hiç düşünmemiştim eşek şakası diye niye denir ki:) Blogcuya girmeye çalıştım ama açılmadı. Gerçekleri söyledim de yazarken. Ama böyle baktım tüm resimlerine bir tane yamuk yumuk bişi yok:)) Eline sağlık tekrar.
Sanırım tüm takipçilerin blogcuda. Yoksa bu site ziyaretsiz kalmazzzz:)
Hoşçakal Size hayırlı bir cuma diliyorum
Yorum Gönder