MUZLU PORTAKALLI TİRAMİSU |
Üzerine çikolata sos yerine meyveli sos yapacaktım ama bir son dakika değişikliği ile vişne soslu muhallebi yapınca her ikisi de meyveli olmasın istedim ...denemek isteyenlere meyveli sos da kullanabileceklerini hatırlatmak isterim..
işte tarifi:
Malzemeler:
Kreması için:
30 cm lik baton kek kalıbı kullandım.
yapılışı:
afiyetle yiyelim:))
işte tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili (hepsi kullanılmıyor)
- 1 paket Dr Qetker çikolata sosu(veya meyveli sos-kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
- yeterince portakal suyu(ben iki portakalın suyunu kullandım)
- 1 büyük muz
- Süslemek için çöp çikolata, file badem, toz şam fıstığı, hindistan cevizi vs.
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket labne peyniri (200 gr.)
- 1 paket vanilya
30 cm lik baton kek kalıbı kullandım.
MUZLU PORTAKALLI TİRAMİSU |
yapılışı:
- Kalıbın altına öncelikle stretch filmimizi serelim.
- Krema için süt, un, şeker ve yumurta sarısını önce tel çırpıcıyla iyice çırpıp daha sonra karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayınca kapatıp, labne peynirini ve vanilyayı ekleyelim ve mixerle bir kaç dakika çırpalım.
- Strech filmin üzerine bir miktar yayalım.
- Kedi dillerimizi portakal suyuna batırıp bir sıra dizelim kremanın üzerine
- Tekrar krema sürelim ve ince dilimlediğimiz muzları dizelim.
- Bir sıra daha kedi dili dizip kalan kremayı dökelimve üzerini düzeltip strechle kapatıp buzdolabında en az 4-5 saat (ben bir gece beklettim) dinlendirelim
- Ertesi gün streç filmi açıp pastayı ters çevirelim, streç filmi çıkartalım.
- Üzerine hazırladığımız (soğumuş ) çikolatalı sosu gezdirelim,çöp çikolata ve varsa file bademle süsleyelim.
afiyetle yiyelim:))
2 yorum:
tiramisuyu çok severim :))
mutlaka 1 dilim benim olmalı :))
canım ellerine sağlık...
banada beklerim...
Canım günaydın ben alabilirim bir dilim ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
Yorum Gönder