MOR LAHANA SALATASI
Son derece kolay ve lezzetli bir salata..Meze ya da garnitür mü desem acaba? Et yemeklerinin yanına çok yakıştığı kesin..Çay sofralarında da artık eskisi kadar hamur yok biliyorsunuz..Biz daha ziyade hafif ve salatamsı besinlere dönmeye çalışıyoruz mümkün olduğunca..
Bu salatayı da kış boyu aralıksız yapıyorum, dolabımdan hiç eksik olmuyor desem yeri var.. Çünkü hazırlayıp koyuyorsunuz, bir nevi turşulaşıyor ve yaklaşık bir-bir buçuk hafta bekleyebiliyor.Sonradan üzerine zeytinyağı döküp tüketiyoruz..Ya da salatalara karıştırıyoruz biraz biraz..
Yapımı son derece pratik..
Malzemeler:
1 küçük boy mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı:
*Yıkanmış lahanamızı çok incecik kıyalım
*Geniş bir kapta ezmeden elimizle tüm malzemeyi harmanlayalım
*bir kavanozda ya da saklama kabında saklayalım
*Kullanacağımız kadar alıp sade yiyeceksek üzerine zeytinyağı gezdirelim..
Not: Zeytinyağı yumuşamasına sebep olduğundan sonradan ekleniyor..
Afiyet olsun..
8 yorum:
ellerine sağlık canım.hem görünüş olarak hem de tat olarak en sevdiğim salatalardan.afiyet olsun.sevgilerimle...
haklısın canım.bende etlerin yanında garnitür olarak yaparım.iyi haftasonlrı
Kirmizi lahanayi cok severim tek basina bile, sizinkide tursu salata karisimi galiba cok lezzetli gorunuyor, tam benlik...Ellerinize saglik.
Kesinlikle bayılırım canım dediğin gibi özellikle et yemeklerinin yanında mutlaka yaparım...
ben de sık yaparım ama dolapta beklettiğin şekilde yapmadım hiç.yapsam iyi olur pratik demi, aç ye.)))
wayy bol limon lu veya nar ekşili sirkelide olur:)) harika olur ama ellerine sağlık canım
eline sağlık canım.afiyet olsun..
nefis gorunuyor afıyet olsun
Yorum Gönder