20 Kasım 2008 Perşembe
PATATESLİ KÜLAH
İstediğiniz sayıda milföy
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Haşlanmış 3-4 orta boy patates
Tereyağı veya zeytinyağı
tuz karabiber
Üzerine yumurta sarısı
*Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif soteleyelim
*haşlanıp ezilmiş patateslerimizi ekleyip onu da biraz kavuralım
*Tuz karabiber ekleyelim, içimiz hazır
*Milföylerin bir karesini beş şeride keselim.
*Bunları çelik hunimize (eğer yok ise kalın dergi yapraklarını huni yapıp yağlayarak kullanabilirsiniz)alttan başlayarak döndererek saralım.Ama önce hafifçe yağlamayı unutmayın
çıkarması kolay olsun
*Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim
*fırından çıkınca biraz ılınınca kalıbı içinden döndererek kırmadan çıkaralım
*Ilınmış içimizi dolduralım
*Bekletmeden servis yapmanızı öneririm:))
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Canım benim süpersin maşallah enfes görünüyor bir tanesini alıp kaçıyorum valla dayanamadım,onun yerine kocaman sevgi ve öpücüklerimi bıraktım...
yerim ben onları.çok lezziz görünüyorlar.ellerine sağlık
çok şık ellerıne saglık nefıs .
sevgıler..
Yorum Gönder