KONTES
İKİ RENKLİ PASTA
SÜTLÜ BÖREK
İKİ RENKLİ PASTA
SÜTLÜ BÖREK
KISIR
(link benim kendi kısır tarifim; Ayla'nın değil arkadaşlar)
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
(sarma da aynı şekilde, benim tarifime yönlenmektedir)
(link benim kendi kısır tarifim; Ayla'nın değil arkadaşlar)
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
(sarma da aynı şekilde, benim tarifime yönlenmektedir)
Bugün sizle üç tarif birden paylaşacağım...:))
Geçenlerde sevgili arkadaşımdaydık..Bize bu güzel şeyleri hazırlamıştı sağolsun..Ben de görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim..Tekrar ellerine sağlık Ayla'cığım...
Ve geçelim tariflerimize:
KONTES
Muhallebisi:
1 kg süt
2,5 -3 fincan un
1 su bardağı şeker(bence azıcık daha eklenebilir)
1/3 margarin
1 paket vanilya(veya damla sakızı da olabilir)
Çikolata sos(Dr Qetker)
*Muhallebiyi yaparken unu yağla hafif kavuralım, göz göz olunca süt ve şekerini ekleyelim kaynayınca kapatalım, mixerle 5-10 dakika çırpalım ve borcama dökelim
*Hazır çikolata sosu tarifine göre yapalım ve üzerine dökelim..
*Arkadaşım deepfreezde dondurarak servis yapmıştı ama bence sadece bir kaç saat soğutmak yeterli..Keyfinize kalmış..Yaz ayları için ideal bir tatlı...
İKİ RENKLİ PASTA(DAMALI)
1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 adet sade pandispanya
(dilerseniz kendiniz de yapabilirsiniz..Ayla pratik yapıvermiş hemen)
Krema:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
*Hepsi muhallebi kıvamında pişirilir ve pürüssüz olana kadar mixerlenir
*Pandispanyaların ortalarından eşit aralıkla 3 halka kesilir..(çay tabağı ve pasta tabağı ölçü olarak kullanılabilir)
*İkinci yani ortadaki halka kakaolu ve sade yer değiştirir.
*Aralarına krema sürülür ve dildiğiniz gibi süslenir.
SÜTLÜ BÖREK
3 adet yufka
3 su bardağı süt
2 yumurta
beyaz peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 adet yufkayı parçalayalım
*Sütün içinde bir gün bekletelim
*Ertesi gün yumurta ve peynirle karıştıralım
*Tek yufkayı borcamı yağlayıp serelim.
*Malzemenin tümünü içine serip ,kenarlardan sarkanları üzerine kapatalım
*Üzerine kaşar rendesi ile (180 derecede önceden ısınmış )fırınlayalım(****kaşar sertleşiyor, tavsiyem sütlü yumurta veya sadece yağ sürmeniz****)
Afiyet olsun...
2 yorum:
Canısı Ayla hanımın ellerine sağlık çok hoş lezzetler seni kocaman öptüm...
Bu sofralara konuk olmak var . Sütlü tatlılar favorim. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder