27 Ağustos 2008 Çarşamba
ŞERBETLİ KURABİYE(ISLAK)
1 yumurta
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Şurubu:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
*Öncelikle şurubumuzu pişirip soğutalım ;soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletelim.(2 şer çay bardağı da sanırım yeterli olur)
*Hamur malzemelerini karistiralım ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım.
*Ceviz kadar toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmis firin tepsisine dizelim ,170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirelim.
*Sıcak kurabiyeleri soğuttuğumuz şurubun içine hızlıca batırıp çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslediğimiz kurabiyeleri mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Benim de bayıla bayıla yaptığım ve bayıla bayıla yediğim bir kurabiyedir. Ellerine sağlık
aaa pişti olmuşuz aynı tarif var ikimizdede:)eheh
ama senin tarif biraz değişik fakat çatladığına göre fotoğrafta nefis ötesi duruyorlar..çok sevdim ben bu kurbişleri ellerine sağlık cnm.
sevgilerimle
Yorum Gönder